♬ALyna's Diaries♬

Entry Me Love Family Friends Post



  • Hi... Welcome to my blog. Bla..bla...bla... My name ALYNA !



owner

Contact Me

History

Credits
10:39 | 0 Cloud(s)
Gila and Memalukan




Nak tahu tak cerita yang memalukan hari ni? selipar Lyna putus time nak beli barang😱...hahahahhhaha😂.... Rasa macam orang bodoh pulak naik moto tak pakai selipar... Lyna keluar beli barang masak spagetti dengan beli barang kucing dengan adik (Umi).. Lyna pergi pasaraya dulu beli barang masak spagetti, sambil tu jumpa kawan (Atin) dekat kedai kasut yang dia kerja dalam pasaraya tu. then lepas tu baru nak pergi Pet Shop. Masa nak start moto kat depan pasaraya tu la selipar Lyna putus. Dala Lyna bawa duit cukup2 untuk beli barang, so memang tak cukup la kalau Lyna nak beli selipar. Terpaksa la Lyna pergi Pet Shop tanpa berselipar. Nasib juga la putus lepas dari beli barang dalam pasaraya, kalau before masuk pasaraya da putus, lagi naya. Malu la juga sepanjang ronda cari Pet Shop naik moto dengan kaki ayam... Bila sampai Pet Shop memang tak la Lyna nak masuk dalam kedai tu, so Lyna tunggu je kat moto depan kedai... Tapi memang agak gila sebab sepanjang Lyna tunggu Umi beli barang kucing, balik2 orang tengok kaki Lyna sebab tak pakai selipar.. Tu memang perkara paling memalukan. Mana tak nya, mesti orang fikir "pehal pompan ni?muka da lawo da, tapi gila tak pakai selipar😒" hahaahahaha😂, menyempat lagi perasan😜 then lepas dari Pet Shop terus pulang ke rumah. Gila la, hari yang menggilakan. Adeyh..
  

07:41 | 0 Cloud(s)
Bebelan Hakak 25/01/17




Now, tak tau nak wat apa sebab dah malam kan, abah n mak dah tidur, Icam main game, abang lepak luar dengan kawan2 dia, biasa lah lelaki, Ica dengan adik bongsu si Zara tidur dah, besok sekolah, Lyna? apa lagi hadap laptop la. Hmmm bosan juga tak  tahu nak layan apa actually, kalau ada umi boleh juga gosip2.. tapi umi abis exam khamis pula, jumaat baru pulang rumah. Sabor je la nakkk. 

So sekarang Lyna layan blog, layan YouTube, download lagu, layan Instagram. Yela nak layan Insta dalam phone tak dapat sebab wifi phone rosak, tak dapat nak connect wifi umah. So, layan Instagram dalam laptop jela, kita window shopping dalam Insta, tengok2 baju, kasut, dapat tengok jela, nak beli duit tak da, tengok pon jadila. Tak pa kita layan dulu lagu ni.


Baby I Love You - Tiffany Alvord

Actually Lyna kadang rasa nak bergayut dengan Encik Cinta Hati Syafie, tapi Lyna tak rasa yang dia nak. Mungkin Lyna patut cari hobi baru. Tapi hobi apalah? sepanjang cuti ni tak tahu nak buat apa bagi mengisi masa kosong sebab kalau nak cakap keluar umah jalan2 memang tak la kalau tak dapat permission dari yang berhormat Tuan Ismail. Sudah pasti kena ada abang atau mak or adik-adik. Nak jalan dengan kawan, wuihh never tau dapat jalan dengan kawan pergi huhahuha kalau stay umah family ni.. dah nak 2 minggu cuti tapi baru sekali Lyna keluar dari rumah. Sampai jiran sendiri tak sedar kita ni da lama balik. Sambil2 dengar hakak membebel, hakak fefeeling lagu ni sat yang tengah hangat2 menang dalam AJL baru2 ni.


Lelaki Teragung - Dayang Nurfaizah

Lyna kalau bosan2 sorang2 ni slalu teringat kat Encik Cinta Hati, hmmmm... Lyna rindu dia sangat. Lyna tahu kadang2 dia masih tak percaya pada Lyna berkemungkinan Lyna akan curang lagi padanya. Sebenarnya Lyna dah tak da reason nak buat macam tu lagi. Sebab Lyna yakin dan betul2 sayangkan dia and hubungan kami. Lagi pun semua sosial network Lyna mesti ada dia, tak ada juga orang nak chat Lyna. macam yang pernah Lyna cakap before this, hanya masa dapat mengubat segalanya. Lyna terlampau menyayanginya and tak sanggup untuk kehilangannya. Lyna sangat mengharapkan hubungan ini agar sampai ke akhir hayat.



Nathan Sykes - Over and Over Again

Bila baca balik text dia, rasa bersalah pon ada, rasa confuse pon ada, macam2 rasa ada. Lyna tak berniat pon nak mention ex Lyna.. Lyna just teringat je perkara dulu takut jadi yang sama lagi. Lyna sorry pasal perkara tu kalau buat dia rasa tak selesa. Tapi yang Lyna confuse, dia takut Lyna layan orang lain, tapi dia tak nak layan Lyna, apakah?hmmm, Lyna terkilan sikit dengan benda ni.. tak apa lah kalau dia pun tak dapat nak jelaskan perkara ni. At least yang Lyna pasti, dia sayangkan Lyna and dia takkan tinggalkan Lyna gantung tak bertali macam before this. Lyna akan follow cara dia cuma yang Lyna harapkan dia tak buat Lyna tunggu lama berbulan atau bertahun sebab Lyna terlampau sayangkan dia and mengharapkan dia yang terakhir. 

I LOVE YOU MY HUSBAND MOHD SYAFIE


Kerana Kau - Daiyan Trisha

Bila lah mata nak terpejam. But kira oke la lagi sepanjang cuti ni, tidur masih oke, tak terlalu lewat and bangun pun masih awal. Tak macam sebelum ni tidur tak menentu, kadang2 subuh baru nak tidur. Tu memang masalah. nasib dah pulih. Kalau kat umah tidur lewat bangun lewat memang nak kena bebel la dengan mak and abang. tak tenang la hidup nanti. Ada bagusnya juga bangun awal, dapat kemas dapur awal, dapat kemas rumah awal dapat cuci kain awal, cuma nak jemur je tak dapat kering awal sebab sekarang musim hujan, jemur di dalam, besok nya baru kering. kalau panas senang sikit. Apa boleh  buat, cuaca bukan kita yang tentukan.

K lah, dah tak tahu nak bebel2 apa lagi. Sok kalau ada benda nak bebel kita bebel lagi di sini.
Selamat Malam.